Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou
Seznam surovin
- těsto 200 gramů (Jáhlové těsto Nominal)
- voda 300 mililitrů
- rajčata sterilovaná 1 plechovka
- šunka prosciutto crudo 100 gramů
- sýr tvrdý 50 gramů (Pecorino)
- česnek 2,5 kusu
- bazalka 1 lžíce
- oregano 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat. Způsobů je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájet rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme do vroucí vody asi na 5 až 6 minut. Po vytažení necháme odkapat v cedníku.
Na lžíci olivového oleje osmahneme na plátky nakrájený česnek, pak přidáme šunku na kostičky a na chviličku i sušené oregano. Na konec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala. Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky.
Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem.
Načítám komentáře...