Bezlepkový chleba
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte mouku, sušené droždí a sůl. Přidejte drcený kmín a vařečkou dobře promíchejte s teplou vodou rozmíchanou s olejem a tvarohem.
2. Těsto poprašte moukou, zakryjte utěrkou, postavte na teplé místo a nechte 30–40 minut kynout. Vykynuté těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Formu na srnčí hřbet vymažte olejem nebo vyložte pečicím papírem. Vykynuté těsto dobře promíchejte vařečkou (srazte) a dejte je do formy – mělo by sahat asi do poloviny. Poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte znovu kynout 30–40 minut.
3. Formu s vykynutým těstem vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a zprudka pečte 15 minut, pak teplotu ztlumte na 160 °C a dopékejte asi 40 minut. Upečený chleba odkrojte nožem od stěn, vyndejte z formy a nechte na mřížce vychladnout.
Poznámka k receptu
- 80 minut kynutí
Načítám komentáře...