Bliny s lososovým kaviárem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 3 decilitry
- droždí 20 gramů
- cukr 10 gramů
- olej (na opečení)
- smetana zakysaná 1 kelímek (hustší, na doplnění)
- kaviár lososový 1 balení (sklenička, na doplnění)
- máslo 1 lžíce (na doplnění)
Postup přípravy
Do mísy nalijeme část vlažného mléka, rozmícháme v něm droždí s cukrem a lžící mouky, mísu postavíme na teplé místo a kvásek necháme vykynout. Pak k němu přidáme zbytek vlažného mléka, žloutky, špetku soli a mouku a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem (asi 45 minut).
Vykynuté těsto lijeme menší naběračkou do vymazaného lívanečníku nebo na pánev s olejem do tvaru malých lívanečků a zvolna je usmažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme je ihned, pokapané roztaveným máslem a doplněné zakysanou smetanou a kaviárem.
Poznámka k receptu
Při slavnostním podávání doplňte bliny samozřejmě i šampaňským.
Načítám komentáře...