Bramborová buchta se sušenými houbami
Postup přípravy
Sušené houby zalijeme studenou vodou a necháme stát. Mezitím do vlažného mléka rozkvedláme vejce, rozdrobíme droždí, vmícháme mouku, špetku cukru a sůl a těsto necháme v teple 20 minut kynout.
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a slijeme z nich tekutinu. Namočené houby slijeme a nakrájíme na kousky. Brambory a houby přidáme spolu s prolisovaným česnekem, majonézou, olejem, majoránkou a kmínem do vykynutého těsta a promícháme.
Těsto nalijeme do vymazaného pekáče, vložíme ho do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 40 minut, dokud buchta na povrchu pěkně nezrůžoví.
Poznámka k receptu
Buchtu podávejte horkou nebo i studenou, doplněnou nakládanou zeleninou.
Načítám komentáře...