BRAMBOROVÁ TORTILLA
Seznam surovin
- brambory 150 gramů (pevné salátové)
- cibule 1 kus
- vejce 3 kusy
- olej olivový 50 mililitrů
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory nakrájejte na tenké plátky, cibuli na klínky. Rozehřejte olivový olej a restujte, dokud brambory nezačnou měknout. Smažte zvolna asi 15 minut ve vyšší vrstvě oleje, brambory nesmějí zhnědnout. Přidejte cibuli a také ji nechte změknout a zkaramelizovat, ale nespalte ji.
2. V míse rozmíchejte vejce, osolte, vsypte do vajec horký obsah pánve a promíchejte. Nechte 5 minut stát. Znovu rozpalte pánev a obsah misky nalijte do pánve. Smažte dozlatova na mírném ohni 5 minut, pak na pánev přiklopte talíř, který ji rozměrem přesahuje, a jedním pohybem ji i s talířem obraťte. Vraťte pánev na sporák a tortillu neopečenou stranou opatrně z talíře sesuňte zpátky do pánve. Pečte 5 minut opatrně i z druhé strany a dávejte pozor, abyste tortillu nevysušili.
Načítám komentáře...