Bramborový koláč s celerem
Seznam surovin
- celer 1/2 kusu (o váze asi 300 g)
- brambory 4 kusy (větší o váze asi 300 g)
- vejce 2 kusy
- smetana zakysaná 1 kus
- česnek 6 stroužků (prolisovaný)
- petržel hladkolistá 1 hrst (najemno nakrájená)
- med 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- ořechy vlašské (nastrouhané a nasekané , nejsou nutné)
- máslo (na vymazání formy)
- sůl
- pepř barevný (hrubě namletý )
Postup přípravy
1. Celer nastrouhejte na hrubším struhadle, brambory na jemnějším. Přidejte vejce a půl kelímku smetany, osolte, opepřete a přidejte česnek, petrželku, med, mouku a případně nasekané ořechy.
2. Troubu předehřejte na 170 °C. Směs vložte do tukem vymazané koláčové formy (můžete ji vysypat mletými ořechy) a pečte asi 40 minut. Podávejte se zbylou osolenou a opepřenou smetanou.
Poznámka k receptu
Variace na téma bramborák či cmunda je snadná a díky celeru příjemně překvapí.
Načítám komentáře...