Bramborový toč
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (nejlépe typu B)
- mléko 300 mililitrů
- česnek 4 stroužky
- škvarky 200 gramů
- strouhanka 75 gramů
- majoránka 1 lžíce
- sádlo 2 lžíce
- zelí kysané 1 sklenice (červené)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
Mléko přiveďte k varu a přelijte jím nastrouhané brambory. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, nasekané škvarky a strouhanku. Dochuťte majoránkou a důkladně promíchejte.
Bramborové těsto rozprostřete na plech nebo velký pekáč vyložený pečicím papírem, který ještě silně potřete sádlem. Uhlaďte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte dozlatova (trvá to asi 20 minut). Upečenou placku nechte na pečicím papíru a poklaďte asi centimetrovou vrstvou zelí. Pomocí papíru placku po delší straně zarolujte jako roládu. Nakrájejte ji na plátky široké asi 2 cm a podávejte teplé nebo studené.
Načítám komentáře...