Bramborový závin s kapustou I
Postup přípravy
Prosátou mouku zpracujeme s tvarohem, 150 g změklého másla, solí a polovinou rozšlehaného vejce na hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v pokojové teplotě odpočinout. Smetanu s plátky oloupaného, nakrájeného česneku prohřejeme a osolíme. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Kapustu očistíme, zbavíme silných stvolů a nakrájíme na nudličky. Brambory s kapustou promícháme se smetanou a za stálého míchání vaříme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina a směs nezhoustne. Směs odstavíme, necháme zchladnout a vmícháme do ní celé vejce. Připravené těsto rozválíme na tenkou placku do tvaru obdélníku. Na střed rozložíme náplň, okraje potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, stočíme do závinu, přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud nezačne zlátnout. Teplotu snížíme a pečeme dalších 20 minut. Hotový závin necháme 10 minut odpočinout a pak jej nakrájíme na porce a posypeme pažitkou.
Načítám komentáře...