Brambory v kokosovém mléce
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (nové - velké)
- olej 3 lžíce
- cibule červená 2 kusy (velké)
- zázvor (1 cm čerstvého)
- česnek 1 stroužek
- bobkový list 1 lístek
- paprička chilli zelená 1 kus
- hřebíček 3 kusy
- skořice 1 svazek
- kokosové mléko 200 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostky a osušte utěrkou. V hlubší pánvi rozpalte 1 lžíci oleje, brambory osmažte dozlatova a celou pánev odložte stranou.
2. V jiné pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a přidejte do něj najemno pokrájenou cibuli. Smažte, až zprůhlední. Přidejte prolisovaný zázvor a česnek, bobkový list, chilli papričku, skořici, hřebíček, špetku soli a pepř. Smažte další minutu.
3. Přilijte kokosové mléko a 50ml vody. Přiveďte k varu a přidejte osmažené brambory. Ztlumte plamen, přikryjte poklicí a vařte asi 8 minut doměkka. Podávat můžete ihned, např. s listy zeleného salátu.
Poznámka k receptu
K bramborám se hodí indická rýže i chlebová placka. Přidáte-li ve druhém bodu ještě kousky masa, získáte vydatnější jídlo.
Načítám komentáře...