Brokolice zapečená s rajčaty a mozzarellou
Seznam surovin
- brokolice 1 kus
- rajčata 4 kusy
- sýr Mozzarella 200 gramů
- cibule červená 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej olivový
- oregano 1 lžíce (sušené)
- sůl
- pepř černý (drcený )
- bylinky 1 hrst (čerstvá, na ozdobení)
Postup přípravy
Brokolici omyjte a povařte v osolené vodě doměkka. Prudce ji zchlaďte v ledové vodě, nechte okapat a rozeberte na malé růžičky. Rajčata a oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Do pekáčku vymazaného olivovým olejem vyrovnejte vrstvu brokolice, rajčat a cibule a vše mírně osolte.
Asi 2 lžíce olivového oleje rozetřete s prolisovaným česnekem a potřete jím vrstvu zeleniny. Posypte ji ještě oreganem a pokapejte olejem. Vrstvení zopakujte, opět osolte a okořeňte. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 190°C a zapékejte 10 minut.
Mozzarellu sceďte a nakrájejte na plátky. Zeleninu pokryjte mozzarellou, posypejte drceným pepřem, pokapejte olejem a vraťte do trouby asi na 8 minut. Před podáváním pokrm posypejte nasekanými čerstvými bylinkami.
Podávejte s celozrnným pečivem.
Načítám komentáře...