Brokolicový nákyp s parmezánem
Seznam surovin
- brokolice 500 gramů
- smetana zakysaná 200 gramů
- sýr tvrdý 100 gramů (nastrouhaný)
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná hrubá 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- bujon zeleninový 1 lžička (sypký)
- koření provensálské 1 lžička
- sýr Parmezán 2 lžíce (nastrouhaný )
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy
Brokolici očistěte, povařte v osolené vodě 2 minuty, prudce ji zchlaďte studenou vodou a nechte okapat. Rozeberte ji na růžičky, košťál očistěte a drobně pokrájejte.
V míse rozmíchejte zakysanou smetanu s jemně nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, provensálským kořením a zeleninovým bujonem. Vejce rozkvedlejte, mouku smíchejte s práškem do pečiva a vše zamíchejte do hmoty.
Směs nalijte do tukem vytřené zapékací mísy nebo pekáčku, posypte parmazánem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova.
Poznámka k receptu
Nákyp se hodí k bramborám, těstovinám, můžete ho také podávat jen s pečivem a rajským salátem.
Načítám komentáře...