Bruschetta I
Seznam surovin
- rajčátka cherry 10 kusů (hodně zralá)
- sýr Mozzarella 1 kus
- olivy černé 10 kusů
- oregano 1/2 lžičky (sušené)
- bazalka 1 hrst
- bageta 1 kus (rustikální)
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 6 lžic
- sůl
Postup přípravy
1. Rajčata pokrájejte na větší kusy, mozzarellu natrhejte a spolu s olivami vše smíchejte v míse. Přidejte oregano a bazalku a podle chuti osolte.
2. Bagetu přepulte a oba díly ještě horizontálně rozřízněte. Všechny čtyři kusy pečiva nasucho opečte na pánvi. Potřete oloupaným česnekem, zlehka zastříkněte olejem, navrch navrstvěte rajčatovou směs a znovu zastříkněte. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Název bruschetta je odvozený od slova bruscare, což v římském dialektu znamená „zlehka opečený“. Na její přípravu použijte den dva starou rustikální bagetu. Základní varianta je pouze s rajčaty, přidat do nich ovšem můžete leccos, od oliv přes kapary až po sýr.
Načítám komentáře...