Bruschetta I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rajčata pokrájejte na větší kusy, mozzarellu natrhejte a spolu s olivami vše smíchejte v míse. Přidejte oregano a bazalku a podle chuti osolte.

2. Bagetu přepulte a oba díly ještě horizontálně rozřízněte. Všechny čtyři kusy pečiva nasucho opečte na pánvi. Potřete oloupaným česnekem, zlehka zastříkněte olejem, navrch navrstvěte rajčatovou směs a znovu zastříkněte. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Název bruschetta je odvozený od slova bruscare, což v římském dialektu znamená „zlehka opečený“. Na její přípravu použijte den dva starou rustikální bagetu. Základní varianta je pouze s rajčaty, přidat do nich ovšem můžete leccos, od oliv přes kapary až po sýr.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...