BRUSCHETTA S KOZÍM SÝREM A RELISHEM Z ČERVENÉ CIBULE A ŘEPY
Seznam surovin
- bageta 1 kus
- cibule červená 400 gramů
- řepa červená 400 gramů (nakládaná)
- sýr kozí 200 gramů (měkký, čerstvý)
- olej olivový 5 lžic
- cukr krystal 1 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce (červený)
- rozmarýn 2 snítky
- pepř černý (čerstvě namletý)
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 150 °C. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete z obou stran olejem, položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut. Nechte vychladnout na mřížce. Vidličkou našlehejte v misce kozí sýr s 1 ½ lžíce olivového oleje.
2. V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte na tenká kolečka nakrájenou cibuli a opékejte 10 minut nebo dokud nebude cibule změklá. Občas zamíchejte. Přidejte cukr, ocet, sůl, pepř a nechte lehce zkaramelizovat a odvařit kyselou chuť octa. Řepu nakrájejte na tenké proužky, přidejte k cibuli a 10 minut společně poduste. Odstavte a nechte zchladnout. Bruschetty potřete našlehaným kozím sýrem, pokryjte cibulovo-řepovým relishem a posypte najemno nasekaným čerstvým rozmarýnem
Načítám komentáře...