BRUSCHETTA SE SÝREM A RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU
Seznam surovin
- bageta 1 kus
- kapusta růžičková 300 gramů
- sýr 250 gramů (typu Brie)
- cibule červená 1 kus (malá)
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
- balsamiková redukce
Postup přípravy
1. Kapustičky očistěte, rozpulte nebo rozčtvrťte, cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky. V pánvi rozpalte polovinu oleje, vsypte cibuli, česnek a zprudka je orestujte. Pak je vyndejte z pánve a odložte stranou.
2. Do pánve přilijte zbylý olej, vsypte kapustičky, osolte a restujte 5–10 minut, měly by být křupavé, ale ne příliš měkké. Pokud chcete, na poslední minutu přilijte balsamikovou redukci.
3. Bagetu nakrájejte a poklaďte sýrem, cibulí, česnekem a kapustičkami. Dejte na 5 minut pod rozpálený gril a opékejte, dokud se sýr nerozteče. Posypte pepřem a podávejte.
Poznámka k receptu
Když je růžičková kapusta drobná a čerstvá, nepotřebuje složitou úpravu. Zprudka ji opečte a doplňte dobrým sýrem. Je to lahůdka. Přesvědčte se sami.
Načítám komentáře...