Bulgur se zeleninou a mandlemi I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím vody, povařte asi 5 minut, stáhněte z ohně, přiklopte a nechte dalších 15 minut dojít. Pak načechrejte vidličkou, všechna voda by se měla vsáknout.

2. Romanesco očistěte, rozeberte na růžičky a uvařte, aby bylo na skus. Fazolky a stonkovou brokolici očistěte, pokrájejte na kousky asi 3 centimetry velké, 2 minuty povařte a hned zchlaďte proudem studené vody.

3. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek na plátky, obojí zpěňte na oleji v prostorné, hlubší pánvi. Přidejte zeleninu a minutku restujte, vmíchejte bulgur, osolte a dochuťte lehce podrceným růžovým pepřem. Před podáváním přidejte fetu rozdrobenou na kousky a nasucho opražené plátky mandlí.

Poznámka k receptu

Bulgur, tedy lámaná celozrnná pšenice, se připravuje velmi snadno. Kombinujte ho se sezonní zeleninou, o chuťový akcent se postará trio feta, růžový pepř a mandle.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...