Čekankové puky s kozím sýrem
Seznam surovin
- čekanka 4 kusy
- sýr kozí 200 gramů (jemný, krémový )
- olej olivový 1/2 decilitru (panenský )
- mléko 2 lžíce
- cukr krystal 4 lžíce
- pažitka 2 lžíce (nasekaná )
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Čekanku očistíme a rozkrojíme po délce na poloviny. Cukr nasypeme na talíř a řezem v něm čekanku namočíme. Otočíme ji řezem vzhůru a cukr necháme 5 - 10minut rozpustit.
Připravené puky grilujeme dopoloměkka na roštu (případně v alobalu) ze všech stran celkem asi 10 minut.
Na dresink rozmícháme sýr s mlékem a olejem, dochutíme pažitkou, solí a pepřem. Čekanku s dresinkem podáváme jako pikantní a zajímavý předkrm s toasty či bílým pečivem.
Načítám komentáře...