Česnekáčci
Seznam surovin
Postup přípravy
Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Mouku prosejte, přidejte k ní sůl, olej, vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte asi půl hodiny kynout. Heru rozetřete s česnekem, solí a paprikou dohladka.
Těsto rozdělte na 3 díly. Každý vyválejte na pomoučeném vále na tenký plát, ten potřete česnekovou pomazánkou a zaviňte do závinu.
Nakrájejte ho ostrým nožem na plátky, a ty přendejte na vymazaný plech. Nechte je ještě chvilku kynout, potom každý kousek potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem a strouhaným sýrem a plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Česnekáčky upečte dozlatova.
Poznámka k receptu
Tato dobrůtka se může podávat ke svačině s čerstvou zeleninou nebo jako příloha k vínu či pivu při večerním posezení.
Načítám komentáře...