Česnekáčci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Mouku prosejte, přidejte k ní sůl, olej, vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte asi půl hodiny kynout. Heru rozetřete s česnekem, solí a paprikou dohladka.

Těsto rozdělte na 3 díly. Každý vyválejte na pomoučeném vále na tenký plát, ten potřete česnekovou pomazánkou a zaviňte do závinu.

Nakrájejte ho ostrým nožem na plátky, a ty přendejte na vymazaný plech. Nechte je ještě chvilku kynout, potom každý kousek potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem a strouhaným sýrem a plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Česnekáčky upečte dozlatova.

Poznámka k receptu

Tato dobrůtka se může podávat ke svačině s čerstvou zeleninou nebo jako příloha k vínu či pivu při večerním posezení.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...