ČOČKOVÁ SEKANÁ SE SLUNEČNICÍ A DÝŇOVO-RAJČATOVÝM KEČUPEM

Seznam surovin

Na kečup:

Na sekanou:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na přípravu kečupu:
vydlabanou dužinu dýně nakrájíme na malé kostky, zalijeme 400 ml vody, osolíme a vaříme 10 minut. Přidáme uzenou papriku, na plátky nakrájený česnek, na kostky nakrájená rajčata, tymián, ocet, cukr, pepř a opět dusíme asi 15 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme vychladnout.

Na sekanou:
slunečnici namočíme den předem, aby semínka pěkně změkla. Čočku vaříme ve slané vodě spolu s bobkovým listem doměkka dle návodu a druhu čočky. Uvařenou čočku důkladně scedíme a nasypeme do velké mísy. Ta by měla být dostatečně velká, protože v ní budeme míchat celou sekanou. Ovesné vločky nahrubo umeleme a spolu se lněným semínkem zalijeme 150 ml vody. Přidáme lžíci tahini, zamícháme a necháme nabobtnat. Na oleji osmahneme dorůžova cibuli, přidáme najemno nakrájený celer a mrkev a opět chvíli smažíme. Zalijeme malým množstvím vody a několik minut podusíme, až se voda vyvaří. Zeleninovou směs vsypeme do připravené mísy s čočkou. Přidáme namočený len s vločkami, mouku, ochutíme solí, česnekem a zasypeme lahůdkovým droždím a sušenou majoránkou. Důkladně rozmícháme, můžeme zlehka promnout rukama, aby se sekaná pěkně spojila. Přesuneme do podélné formy vyložené pečicím papírem, dostatečně upěchujeme a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 15 minut. Svrchní vrstvu potřeme kečupem a opět dáme péct na 30–35 minut. Po vyjmutí z trouby necháme sekanou asi 15 minut uležet, bude se lépe krájet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...