Cukeťáčky
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (středně velké oloupané)
- cuketa 360 gramů (střední)
- mléko 2 decilitry
- bramborové těsto 160 gramů (instantní)
- vejce 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- majoránka 3 lžičky
- pepř černý 1 špetka (mletý )
- sůl 2 špetky
- olej 2 lžíce (na smažení)
Postup přípravy
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a pak z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Omytou cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud není příliš pevná) nahrubo. Necháme ji také chvíli odstát a pak z ní vymačkáme vodu.
Cuketu smícháme s bramborami, přidáme vejce rozšlehaná v mléce, směs na bramborové těsto, prolisovaný česnek a majoránku. Hmotu osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Lívanečník potřeme olejem, naplníme částí cuketového těsta a na středním ohni smažíme placičky z obou stran dozlatova. Takto postupně připravíme celkem asi 20 placiček cukeťáčků, přičemž lívanečník vždy znovu vymažeme olejem.
Načítám komentáře...