Cuketové ragú s parmazánem
Seznam surovin
- cuketa 2 kusy (menší)
- smetana na šlehání 2 kelímky
- sýr Parmezán 50 gramů (čerstvě nastrouhaný)
- citronová kůra (z jednoho citronu)
- olej olivový
- máslo
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V malém kastrůlku rozehřejeme asi 3 lžíce oleje. Vložíme do něj kůru z citronu nastrouhanou na dlouhé nudličky a velmi krátce a rychle je orestujeme. Slijeme je přes cedník a scezený olej nalijeme zpět do kastrůlku.
Do rozehřátého oleje v kastrůlku vložíme omyté a na kostky nakrájené cukety a 2 minuty restujeme. Přilijeme smetanu a velmi zprudka podusíme asi 2 minuty.
Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a máslo, ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem, rozdělíme ho do misek a každou porci ozdobíme osmaženou citronovou kůrou.
Poznámka k receptu
Ragú podávejte jako samostatné jídlo s vařenými brambory nebo jako přílohu k dušené rybě.
Načítám komentáře...