CUKETOVO-POHANKOVÉ PLACKY
Seznam surovin
- cuketa 450 gramů
- vejce 2 kusy
- cibulka jarní 2 kusy
- pepř 1 lžička
- sůl 1 lžička
- mouka pohanková 1/2 hrnku
- sýr Parmezán 30 gramů (strouhaný)
- ghí
Postup přípravy
Cukety nastrouháme a zamícháme do nich sůl, necháme 5 minut stát. Z cuket vymačkáme šťávu a dáme stranou. Přimícháme vejce, najemno nakrájenou jarní cibulku, mouku, parmazán a pepř (je-li těsto řídké, můžeme přidat hrašku). Tvarujeme placky, které smažíme ve vrstvě ghí na středním plameni z obou stran cca 3 minuty. Servírujeme se zakysanou smetanou.
Poznámka k receptu
Náš tip: Chcete-li sytější variantu, přidejte vařené brambory.
Načítám komentáře...