Cuketový nákyp s jogurtem
Seznam surovin
- cuketa 1 kus (malá)
- žampiony 2 kusy
- vejce 2 kusy
- jogurt bílý 100 gramů
- chléb toastový 2 plátky
- olej olivový 2 lžíce
- strouhanka 1 lžíce
- pesto bazalkové 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo (na vymazání plechu)
- strouhanka (na vysypání plechu )
Postup přípravy
Omytou cuketu a očištěné žampiony nakrájíme na malé kostičky (malý špalíček cukety si necháme stranou) a krátce je orestujeme v pánvi na olivovém oleji. Osolíme je, opepříme a přesypeme do mísy.
Do mísy přidáme toastový chléb nakrájený na malé kostičky, žloutky, pesto, jogurt a strouhanku, vše promícháme a necháme 5 minut odpočinout. Pak směs podle potřeby dochutíme solí a pepřem a nakonec do ní vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Čtyři jednoporcové formičky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme je připravenou směsí a povrch ozdobíme tenkými plátky nakrájenými z odloženého kousku cukety. Formičky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut. Nákypy podáváme ihned, dokud jsou horké.
Poznámka k receptu
Nákypy podávejte doplněné zeleninovým salátem a případně pečivem.
Načítám komentáře...