Dýně s koprem a smetanou
Seznam surovin
- dýně 2 kilogramy
- máslo 3 lžíce
- cibule 1 kus
- smetana 1/4
- mouka kukuřičná 2 lžíce (hladká)
- kopr
- sůl mořská
Postup přípravy
Pokud nepoužíváme Hokkaidó, tak dýni oloupeme a zbavíme semen, dále ji nakrájíme na kostičky a vložíme na osmaženou cibulku a ihned podlijeme vodou. Pak osolíme a dusíme.
Jakmile začne dýně měknout, zalijeme ji smetanou, v níž jsme rozšlehali trošku kukuřičné mouky a dobře povaříme.
Na závěr přidáme nasekaný kopr a jemně dosolíme.
Podáváme s pečivem.
Poznámka k receptu
Nastrouhaná dýně je výborná i k zelenině pod svíčkovou omáčku. Díky ní má omáčka nádhernou barvu a velmi zajímavou chuť.
Načítám komentáře...