Frittata se zeleninou a olivami
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- paprika červená 1 kus
- cuketa 1 kus (malá)
- lilek 1/2 kusu
- smetana na vaření 2 decilitry
- olivy 100 gramů (černé nebo zelené, bez pecek)
- máslo 40 gramů
- olej olivový 4 lžíce
- šalvěj 4 lístky
- česnek 1 stroužek
- tymián 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Všechnu zeleninu opláchneme, zbavíme nejedlých částí a nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme lilek. Přidáme papriku a po chvíli i cuketu a krátce opečeme. Směs osolíme, opepříme, přidáme jemné plátky česneku, tymián a jemně nakrájenou šalvěj, promícháme a odstavíme z ohně.
Zapékací mísu vytřeme tence máslem. Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi, přilijeme vejce rozšlehaná se smetanou a trochou soli a za stálého míchání je necháme částečně srazit. Přimícháme olivy a opečenou zeleninu, směs naplníme do vymazané mísy a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 160 °C.
Hotovou frittatu vyjmeme z trouby, necháme alespoň 10 minut odpočinout a teprve pak ji ostrým nožem nakrájíme a podáváme. Výborná je i studená.
Načítám komentáře...