Gözleme - výborné placky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 2 hrnky
- jogurt bílý 1/2 hrnku
- sůl 1/2 lžičky
- mouka (na vál)
- sýr měkký 150 gramů (Feta - na náplň)
- máslo 1 lžíce (rozpuštěné, na potření)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku a sůl a za stálého hnětení pomalu přidáváme bílý jogurt. Těsto přeneseme na pomoučený vál a hněteme ještě asi 10 minut, dokud není zcela hladké.
Těsto zakryjeme vlhkým ručníkem a necháme 1 hodinu odležet. Odleželé těsto nakrájíme asi na 8 stejných dílů a každý rozválíme na pomoučeném válu na tenkou placku o průměru asi 20 cm. Doprostřed rozetřeme sýr, přehneme jednu stranu tak, aby kraj dosahoval přesně doprostřed kruhu, pak přehneme stejným způsobem protilehlou stranu a nakonec boky tak, aby vznikl čtverec.
Teflonovou pánev rozehřejeme na střední teplotu a připravené naplněné placky na ní postupně opečeme nejdříve z jedné strany, než se objeví hnědé oči. Obrátíme je, lehce potřeme rozpuštěným máslem, opečeme i z druhé strany a také potřeme rozpuštěným máslem. Placky podáváme teplé.
Načítám komentáře...