Graham

Seznam surovin

Kvásek:

Těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. KVÁSEK: V misce promíchejte droždí s moukou, cukrem a vlažným mlékem. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít.

2. TĚSTO: Přisypte mouku, podle potřeby dolijte vlažné mléko, osolte a va- řečkou vypracujte nepříliš tuhé těsto.

3. Přendejte je do vymazaných forem a naplňte asi do poloviny, přikryjte utěrkou a nechte znovu kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

4. Troubu rozpalte na 200 °C. Formy s vykynutým těstem vložte do trouby a prudce pečte 15 minut. Pak snižte teplotu na 160 °C a dopékejte ještě 40 minut. Asi 5 minut před dopečením potřete povrch vodou.

5. Hotový chléb opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Poznámka k receptu

+10 min. kynutí kvásku + 40 min. kynutí chleba

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...