Gratinovaný květák se sušenými rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Květák očistíme, rozebereme na menší růžičky, vhodíme je do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut. Pak je scedíme a necháme odkapat.

V kastrůlku rozehřejeme olej s máslem a olejem ze sušených rajčat. Přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem, odstavíme ji z ohně a vmícháme do ní žloutky a nastrouhaný sýr.

Růžičky povařeného květáku rozdělíme do čtyř zapékacích misek tak, aby se navzájem nepřekrývaly. Přelijeme je připravenou zapékací omáčkou, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Nakonec každou porci posypeme nakrájenými sušenými rajčaty.

Poznámka k receptu

Květák můžete připravit i ve velké zapékací míse, ale pokud použijete menší jednoporcové zapékací misky, můžete ho v nich i podávat a květák tak zůstane déle teplý.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...