Grilovaná zelenina s hummusem z bílých fazolí
Seznam surovin
- mrkev 12 kusů
- kukuřice 10 kusů (baby)
- celer řapíkatý 4 kusy
- fazole bílé 800 gramů (sterilované)
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 50 mililitrů
- šťáva citronová
- semínka sezamová 2 lžíce (bílá)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Fazole slijte a vsypte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte nasekaný česnek, část oleje a rozmixujte dohladka. Dolijte zbytek oleje, aby hummus získal konzistenci dipu, osolte ho a opepřete. Nakonec dochuťte citronovou šťávou a promíchejte.
2. V pánvi nasucho opražte sezam. Řapíkatý celer pokrájejte, zbylou zeleninu stačí očistit. Rozpalte gril nebo grilovací pánev (tu potřete trochou oleje) a zeleninu na něm krátce ogrilujte tak, aby se zvýraznila její chuť, ale zůstala pořád pevná. Zeleninu i hummus podávejte posypané opraženým sezamem.
Načítám komentáře...