Grilované broskve s omáčkou z podmáslí
Seznam surovin
- broskve 4 kusy
- máslo 1 lžíce
- med 1 lžíce
- máta 1 hrst (nebo meduňka)
- ořechy vlašské 1 hrst (nebo lískové oříšky)
Omáčka:
- smetana na šlehání 1 kelímek
- podmáslí 1 hrnek (kysaného)
- cukr 1/2 hrnku (přírodní)
- vanilkový lusk 1 kus
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl
Postup přípravy
1. OMÁČKA: Do kastrolu nalijte smetanu a podmáslí, přisypte cukr, semínka z vanilkového lusku, kukuřičný škrob a špetku soli. Pomalu zahřívejte a stále šlehejte metličkou do zhoustnutí. Poté sundejte z ohně, vmíchejte sodu a ještě asi 2 minuty šlehejte, až vznikne nadýchaný krém.
2. Broskve rozpulte a obalte je v rozpuštěném másle a medu. Ogrilujte je z obou stran po 3 minutách a podávejte s omáčkou, ozdobené mátou nebo meduňkou a posypané nadrcenými oříšky.
Poznámka k receptu
Ovoce na závěr grilování je správná volba. Na dohasínajícím grilu se totiž upeče tak akorát. Zkuste také jablka nebo hrušky a samozřejmě ananas!
Načítám komentáře...