Grilované tofu a salát z mořských řas
Seznam surovin
- tofu 400 gramů
- rajčátka cherry 100 gramů
- omáčka teryiaki 4 lžíce
- olej sezamový 1 lžíce
- pepř (mletý)
Na salát:
- řasy mořské 200 gramů
- šťáva limetková 2 lžíce
- olej sezamový 1 lžíce
Postup přípravy
Tofu potřeme sezamovým olejem, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi. Nakrájíme ho na kostky, vložíme do misky, přidáme omáčku teryiaki a promícháme.
Mořské řasy na salát propláchneme vodou, abychom je zbavili soli, a necháme odkapat. Pak je přendáme do mísy, přidáme sezamový olej a šťávu z limetky a promícháme.
Salát i tofu rozdělíme do misek a každou porci obložíme rajčátky nakrájenými na čtvrtky.
Načítám komentáře...