Grilovaný seitan s rajčatovou salsou

Seznam surovin

Na salsu:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Seitan nakrájíme na plátky a potřeme je směsí oleje, rajčatové passaty, soli a pepře. Rozložíme je na gril nebo grilovací pánev a krátce je z obou stran ogrilujeme.

Rajčata nakrojíme na vrchu do kříže, krátce je spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nasekáme nadrobno. Na gril (nebo sporák) položíme hlubší pánev nebo rendlík, nasypeme do něj rajčata, přidáme nasekanou chilli papričku a ančovičky, přilijeme asi 1 dl vody a pomalu vše svaříme. Nakonec salsu dochutíme solí a vmícháme do ní nasekanou pažitku.

Grilovaný seitan rozdělíme na talíře, každou porci doplníme listy salátu promíchanými s citronovou šťávou a doplníme miskami se salsou. Podáváme s celozrnným pečivem.

Poznámka k receptu

Seitan, zvaný také pšeničné maso, je rostlinná bílkovina z pšeničné mouky. Je velmi výživný a protože svou chutí i strukturou se blíží masu, lze ho tak i upravovat, pouze doba přípravy je kratší.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...