Guláš z hlívy ústřičné
Seznam surovin
- hlíva ústřičná 1 kilogram (čerstvá)
- cibule 1 kus
- paprika červená 1/2 kusu
- paprika žlutá 1/2 kusu
- olej 2 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- česnek 4 stroužky
- paprika 2 lžičky (mletá)
- šalvěj 1 snítka
- sůl
Postup přípravy
Hlívu očistíme, nakrájíme ji na delší nudle a zprudka opečeme v kastrolu na rozehřátém na oleji. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, mletou papriku a protlak, osolíme, promícháme a necháme zvolna dusit pod pokličkou.
Pak přidáme drobně nakrájený česnek, obě papriky nakrájené na kousky a lístky šalvěje a vše promícháme. Přilijeme asi 5 dl vody rozmíchané s moukou, zvýšíme teplotu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Pak teplotu opět zmírníme a guláš necháme zvolna vařit asi 20 minut. Podáváme s chlebem.
Načítám komentáře...