Haloumi s quinoou a hráškem
Seznam surovin
- sýr 2 kusy (Haloumi)
- quinoa 120 gramů
- hrášek 200 gramů (mražený)
- hráškové lusky 150 gramů (cukrové)
- výhonky 1 hrst (hrášku)
- máta 1 hrst
- olej olivový
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Quinou povařte asi 15 minut a pak sceďte. Mezitím propláchněte v cedníku pod proudem vody mražený hrášek, dejte do hrnce s vroucí vodou, povařte minutu a sceďte. Pokrájejte lusky cukrového hrášku, nasekejte mátu.
2. Haloumi nakrájejte na plátky asi 0,5 centimetru silné a opečte z obou stran na pánvi s pár kapkami olivového oleje.
3. Hrášek promíchejte s quinoou, cukrovými lusky a mátou, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Přidejte opečený sýr a ozdobte výhonky hrášku.
Poznámka k receptu
Kyperský sýr Haloumi už seženete i u nás, určitě se vyplatí po něm zapátrat. Vyrábí se z ovčího a kozího mléka a je ideální na grilování. Máta je jeho povinný doplněk.
Načítám komentáře...