Haloumi s quinoou a hráškem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Quinou povařte asi 15 minut a pak sceďte. Mezitím propláchněte v cedníku pod proudem vody mražený hrášek, dejte do hrnce s vroucí vodou, povařte minutu a sceďte. Pokrájejte lusky cukrového hrášku, nasekejte mátu.

2. Haloumi nakrájejte na plátky asi 0,5 centimetru silné a opečte z obou stran na pánvi s pár kapkami olivového oleje.

3. Hrášek promíchejte s quinoou, cukrovými lusky a mátou, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Přidejte opečený sýr a ozdobte výhonky hrášku.

Poznámka k receptu

Kyperský sýr Haloumi už seženete i u nás, určitě se vyplatí po něm zapátrat. Vyrábí se z ovčího a kozího mléka a je ideální na grilování. Máta je jeho povinný doplněk.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...