Houbová omáčka z kyselých hub
Seznam surovin
- houby nakládané 400 gramů (kyselé)
- mléko 7 decilitrů
- máslo 80 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- smetana 2,5 decilitru
- cibule 1 kus (menší)
- vývar 1 kostka
- ocet
- koření divoké
- sůl
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji dorůžova na rozehřátém másle. Zasypeme ji moukou, za stálého míchání krátce osmažíme, zalijeme mlékem, přidáme kostku vývaru a koření a vaříme za stálého míchání 15 minut (pozor, omáčka se připaluje).
Pak omáčku přecedíme, přidáme do ní nakládané houby i s nálevem a povaříme 10 minut. Do omáčky vmícháme smetanu, opět krátce povaříme a na závěr ji dochutíme solí a trochou octa.
Podáváme s houskovými knedlíky nebo houbovou nádivkou.
Načítám komentáře...