Houbové lívance
Seznam surovin
- houby 100 gramů (čerstvé nebo sušené, předem namočené ve vodě)
- pivo 100 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- bobkový list 3 listy
- pepř černý 8 kuliček (celý)
- kmín 1/2 lžičky
- olej
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná)
Postup přípravy
Houby nakrájejte nadrobno a uvařte doměkka s pepřem, kmínem a bobkovým listem. Vyndejte kuličky pepře a bobkové listy, houby přeceďte a nechte okapat.
Vejce rozkvedlejte s pivem, lžící oleje a moukou prosetou s práškem do pečiva. Směs osolte, umíchejte hladké lívancové těsto a přidejte do něj houby.
Na lívanečníku nebo pánvi rozpalte olej a usmažte lívance, které uchovejte v teple.
Lívance posypte nasekanou natí a podávejte s hlávkovým nebo rajským salátem.
Načítám komentáře...