Houbové řízky s pohankovou kaší
Seznam surovin
Kaše:
Houbové řízky:
- houby 500 gramů (čerstvé)
- chléb 2 plátky (bez kůrky namočené)
- cibule 1 kus (velká)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká (2-3 lžíce)
- petrželka velkolistá 2 lžíce
- strouhanka (na obalení)
- olej (na smažení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kaše: Pohanku na cedníku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, případně ještě prolijte vroucí vodou (nejste-li si jisti čerstvostí pohanky). Mléko uveďte do varu, osolte ho, vsypte do něj pohanku, promíchejte, odstavte a nechte na teplém místě (tradičně pod peřinou) dojít, až pohanka vsákne všechnu tekutinu a zvláční.
2. Houbové řízky: Pokrájené houby asi 10 minut povařte, pak je sceďte. V míse k nim přidejte vymačkaný chléb, cibuli a vejce a mouku, promíchejte a směs osolte a opepřete. Vytvarujte z ní placičky, obalte je ve strouhance promíchané s petrželkou a dozlatova osmažte na rozehřátém oleji. Podávejte s pohankou, omaštěnou máslem.
Poznámka k receptu
Pohanka, obilnina s výraznou oříškovou chutí, je v Rusku nesmírně oblíbená. Je totiž nejen chutná, ale také velmi zdravá.
Načítám komentáře...