Huevos rancheros I
Seznam surovin
- paprika 3 kusy
- paprička chilli červená 2 kusy
- bobkový list 3 kusy
- rajčata sterilovaná 600 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- vejce 6 kusů
- fazole bílé 400 gramů (bílé ve slaném nálevu)
- olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V široké pánvi rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nasekané chilli papričky a papriky, krátce orestujte a zalijte sterilovanými rajčaty. Do pánve dejte bobkové listy, osolte, opepřete a asi 15 minut poduste.
2. Jakmile se část tekutiny odpaří, přidejte fazole, promíchejte a směs rozetřete po ploše pánve. Vařečkou vytvořte 6 menších, ale hlubokých důlků a do každého rozklepněte jedno vejce. Nechte vařit 5 - 10 minut -
podle toho, jestli máte rádi vejce méně, či více uvařená.
Poznámka k receptu
Nezáleží na tom, jestli se chystáte na výšlap na Říp, nebo ženete stádo přes pláň. Tahle lehce pikantní kovbojská snídaně vám dodá sílu na cokoliv.
Načítám komentáře...