Indické zelné placky s koriandrovou omáčkou
Seznam surovin
- zelí 150 gramů
- sůl 1 lžička
- mouka kukuřičná 200 gramů (hladká)
- pepř černý 1/4 lžičky (mletý)
- koriandr 1/2 lžičky (mletý)
- kurkuma 1/2 lžičky
- semínka sezamová 1/2 lžičky
- paprička chilli červená 1 kus
- zázvor 1/4 lžičky (nastrouhaný)
- olej arašídový 2 lžíce
- olej (na smažení)
Na omáčku:
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- česnek 2 stroužky (2-3 stroužky)
- jogurt bílý 2 lžíce (2-3 lžíce)
- cibule 1 kus
- sůl
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na nudličky, smícháme s polovinou soli a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom ho vymačkáme, vložíme do mísy a přidáme mouku, pepř, koriandr, kurkumu, sezamová semínka, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, zázvor, arašídový olej a zbývající sůl. Dobře promícháme, případně zředíme vodou a necháme 10 až 15 minut odpočinout.
Z hmoty vytvarujeme placky a opečeme je z obou stran na rozpáleném oleji. Podáváme s koriandrovou omáčkou.
Omáčka: Nasekaný koriandr smícháme s prolisovaným česnekem a rozšlehaným jogurtem. Vmícháme cibuli nakrájenou najemno a osolíme.
Načítám komentáře...