Jarní špízy
Seznam surovin
- sýr Ementál 150 gramů
- sýr polotvrdý 150 gramů
- sýr s bílou plísní 150 gramů (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- olej (na smažení)
Na obalení:
- vejce 2 kusy
- mléko 1 decilitr
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- strouhanka 2 hrsti
- semínka slunečnicová 50 gramů
- bylinky 1 hrst (nasekané, čerstvé)
Postup přípravy
Vejce rozšleháme s mlékem a moukou na hladké těstíčko. Strouhanku rozdělíme na dva díly, jeden promícháme se slunečnicovými semínky, druhý s nasekanými bylinkami.
Sýry nakrájíme na větší špalíky, obalíme je v připraveném těstíčku a pak postupně ve strouhance s bylinkami a se semínky. Špalíčky vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme dozlatova.
Necháme je odkapat na savém ubrousku, střídavě napíchneme na špízy a ihned podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.
Načítám komentáře...