Kapustičky po francouzsku
Seznam surovin
- jedlé kaštany 200 gramů
- olej 2 lžíce
- cibule 1 kus
- kapusta růžičková 500 gramů
- víno červené 2 lžíce
- ořechy piniové 50 gramů
- sůl
Postup přípravy
1. Kaštany na spodní straně nakrojte do tvaru X a vhoďte je do vroucí vody.
2. Vařte asi 8 minut a poté je oloupejte (pokud možno horké, půjde to lépe).
3. Oloupané kaštany vložte do vroucí osolené vody a znovu vařte, tentokrát alespoň 12 minut, aby byly měkké.
4. Mezitím v pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné kapustičky, 100 ml vody a víno a duste přibližně 10 minut.
5. Kaštany společně s kapustičkami naservírujte na talíř a podlijte vzniklou šťávou. Na závěr posypte na suché pánvi orestovanými piniovými oříšky.
Načítám komentáře...