Kapustové závitky plněné čerstvým sýrem a dýní
Seznam surovin
- kapusta 8 listů (velké)
- jedlá soda 1 špetka
- dýně 1/2 kusu (malá)
- olej řepkový 3 lžíce
- chléb toastový 4 plátky
- vejce 1 kus
- sýr 200 gramů (čerstvý)
- cibule 1 kus (malá)
- česnek 1 stroužek
- rajčatový protlak 1 lžíce (nebo 100 g drcených rajčat)
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
1. Listy kapusty opláchněte. Ve velkém hrnci zahřejte vodu se solí a špetkou jedlé sody. Vložte listy a povařte asi 5 minut, až změknou. Nechte okapat a vykrojte tvrdé stonky.
2. Dýni nakrájejte na kusy a rozložte na plech. Pokapejte 1 lžící oleje a osolte. Pečte v troubě při 210 °c asi 10 - 15 minut. Z upečené dýně lžící sloupněte slupku a dýni nakrájejte na drobné kostičky. V míse je promíchejte s čerstvým sýrem, vejcem a rozdrobeným toastovým chlebem. Dochuťte solí a pepřem.
3. Dýňovou náplň rozdělte na kapustové listy. nejdřív přehněte dva protilehlé konce přes náplň a pak list stočte do závitku. Svažte kuchyňským provázkem. V kastrolu zahřejte olej, vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji změknout. Pak přidejte podrcený stroužek česneku a protlak. Krátce orestujte a vložte závitky. Podlijte horkou vodou, přiklopte a duste asi 20 minut. Osolte a opepřete.
Poznámka k receptu
Jídlo, které si oblíbí i zapřisáhlý nepřítel kapusty. Pokud dáváte přednost pikantnější chuti, přidejte do dýňové náplně i lžičku zázvoru nebo kajenského pepře.
Načítám komentáře...