KARI RÝŽE SE ZELENINOU
Seznam surovin
- rýže 200 gramů (basmati)
- cuketa 1 kus
- celer řapíkatý 2 kusy (stonky)
- mrkev 1 kus
- cibule červená 1 kus
- cibule červená 1 kus
- ředkvičky 5 kusů
- hrášek cukrový 1 hrst
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- kari 2 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Rýži uvařte v osolené vodě doměkka. Cuketu podélně překrojte a nakrájejte na půlkolečka, řapíkatý celer nasekejte na tenké plátky, červenou cibuli na klínky a mrkev na kolečka. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtiny (nebo na osminy, pokud máte velké kusy), hrášek nechte vcelku.
2. Jakmile je rýže hotová, rozpalte v širším hrnci olej a opékejte na něm zeleninu. Osolte ji a opepřete. Když začne zlátnout, přisypte kari a nechte ho minutku rozvonět. Nakonec přidejte rýži a důkladně ji promíchejte, aby se obarvila nažluto a rovnoměrně se v ní rozprostřela zelenina
Načítám komentáře...