KEDLUBNOVÉ CARPACCIO
Seznam surovin
- kedlubna 4 kusy (mladá)
- jablka 2 kusy (nejlépe odrůdy Granny Smith)
- paprika chilli 2 kusy
- sýr kozí 200 gramů (čerstvý)
- cibulka jarní 2 kusy
- hrášek cukrový 1 hrst
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- máta 1 hrst (čerstvá)
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva limetková 2 lžíce
- limetková kůra (z 1 limety)
- semínka sezamová (černé, na posypání)
- pažitka (čerstvá na posypání)
- sůl
Postup přípravy
1. Kedlubny nakrájejte na tenké plátky. Jablka zbavte jádřince a pokrájejte, cibulky nasekejte. Lusky můžete překrojit, chilli papričky zbavte semínek a nakrájejte na tenká kolečka.
2. Z oleje, limetové šťávy a kůry vymíchejte dresink. Zeleninu promíchejte s dresinkem, rozdělte na talíře a posypte bylinkami a sezamovými semínky.
3. Nakonec na salát rozdrobte kozí sýr, podle chuti dosolte a ozdobte pažitkou.
Načítám komentáře...