Knedlíčky v medovém zelí
Seznam surovin
- bramborové těsto (na knedlíky, nejlépe domácí, ale může být i z prášku)
- zelí sterilované 1 sklenice (bílé)
- cibule 1 kus
- ořechy vlašské 1 hrst (nasekané)
- olej 2 lžíce
- med (podle chuti)
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Bramborové těsto rozdělíme na malé kousky a utvoříme z nich v dlaních malé knedlíčky. Vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně promícháme a vaříme asi 8 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme odkapat a trochu oschnout.
Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme překrájené sterilované zelí a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou doměkka (podle potřeby zelí podlijeme trochou nálevu ze sklenice). Zelí okmínujeme, dochutíme solí, případně i trochou octa a osladíme medem. Na závěr vmícháme nahrubo nasekané vlašské ořechy.
Do zelí vmícháme uvařené knedlíčky, necháme je prohřát a podáváme.
Recept na bramborové těsto na knedlíky najdete zde.
Načítám komentáře...