Kořeněná Dýně s cizrnou v KoKosovém mléce
Seznam surovin
- dýně 1 kus (menší máslová)
- cizrna 400 gramů (sterilovaná)
- curry pasta 2 lžíce (červená)
- kokosové mléko 400 mililitrů
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- koriandr (čerstvý k podávání)
- sůl
- kokosové lupínky (k podávání)
Postup přípravy
1. Dýni oloupejte, lžící vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na kostky. v hrnci rozpalte olej a přidejte k němu kari pastu. asi minutu nebo dvě ji restujte, aby se rozvoněla, pak přidejte dýni a cizrnu. promíchejte, aby se obalily kari pastou.
2. obsah hrnce zalijte kokosovým mlékem, promíchejte a osolte. přiveďte k varu a vařte 20–30 minut, dýně musí změknout a kokosové mléko se zredukuje na hustší omáčku. na talíři jídlo posypejte čerstvým koriandrem a kokosovými lupínky, nejlépe se k němu jako příloha hodí bulgur.
Načítám komentáře...