Kozí sýr v paprikách s fenyklovým pyré a jedlými kaštany
Seznam surovin
- sýr kozí 2/3 kilogramu
- paprika 4 kusy (různě barvená)
- listové těsto 1 balíček
- fenykl 2 kusy
- máslo 100 gramů
- vejce 1 kus
- jedlé kaštany 100 gramů
- brambory 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
- cukr
- bylinky (čerstvé)
- olej ořechový
Postup přípravy
Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat.
Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící papír a následně přesuneme do nějaké zapékací misky, či srnčího hřbetu. Do prohlubně na listové těsto rozprostřeme oloupané a osušené plátky paprik. Dále pak vměstnáme kozí sýr s bylinkami, přiklopíme paprikami a převisy listového těsta.
Rozkvedláme si vajíčko, vršek pěkně namažeme a posypeme hrubozrnnou solí a sezamem. Pečeme v rozpálené troubě na 160C cca 20min, dokud nebude těsto pěkně opečené.
Fenykl nakrájíme na malé kusy, přidáme oloupaný brambor a vaříme ve slané vodě doměkka. Poté scedíme a rozmixujeme s kouskem másla do hladka. Propasírujeme přes jemný cedník.
Na pánvi si rozpustíme cukr na karamel, přidáme kaštany a zalijeme lehce vodou. Necháme zredukovat a lehce osolíme.
Servírujeme fenyklové pyré, plátek pečeného kozího sýra, kaštany a obkroužíme ořechovým olejem.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...