Krkonošský hubník
Seznam surovin
- houska 8 kusů
- vejce 3 kusy
- mléko 3 decilitry
- cibule 1 kus
- houby sušené 50 gramů
- krupice 50 gramů
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nakrájená, nebo pažitka)
- česnek 2 stroužky
- sádlo 1 lžíce
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Houby namočíme na hodinu do studené vody, pak je slijeme a překrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a zesklovatíme ji na sádle. Přidáme houby a podusíme je doměkka.
Housky nakrájíme na kostky, nasypeme je do mísy, přelijeme mlékem s rozšlehanými vejci, přidáme podušené houby, nakrájenou petrželku a pažitku, jemně nakrájený česnek a krupičku, osolíme a opatrně promícháme.
Směs naplníme do vymazané a vysypané zapékací formy nebo pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme dozlatova asi 30 - 40 minut (podle tvaru formy). Před podáváním hubník nakrájíme.
Načítám komentáře...