Květákový pilaf
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 2 hrnky (Basmati)
- květák 1 kus (menší)
- cibule 1 kus (menší)
- zázvor 1 kus (2 cm)
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 3 kusy
- kurkuma 1/2 lžičky
- koření garam masala 1/2 lžičky
- fenykl 1 lžíce
- kmín římský 1 lžička
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- olej řepkový 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. V osolené vodě uvařte rýži doměkka a připravte květák - rozeberte ho na růžičky, které nakrájejte na tenké plátky.
2. Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, chilli papričky, najemno nastrouhaný zázvor, římský kmín a asi minutu opékejte. Pak do pánve dejte květák, kurkumu, koření garam masala a fenykl, směs osolte a krátce opečte. Nakonec podlijte trochou vody a mírně poduste - květák by měl změknout, ale zůstat křupavý.
3. Jakmile je květák měkký, přidejte uvařenou rýži a promíchejte, aby se prolnuly všechny chutě. Pokud je třeba, dochuťte solí. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte v zásobě potřebné koření, určitě si je pořiďte. Díky němu totiž vykouzlíte výborné indické jídlo třeba i z tak obyčejných surovin, jako jsou rýže či květák.
Načítám komentáře...