Květákový pilaf

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V osolené vodě uvařte rýži doměkka a připravte květák - rozeberte ho na růžičky, které nakrájejte na tenké plátky.

2. Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, chilli papričky, najemno nastrouhaný zázvor, římský kmín a asi minutu opékejte. Pak do pánve dejte květák, kurkumu, koření garam masala a fenykl, směs osolte a krátce opečte. Nakonec podlijte trochou vody a mírně poduste - květák by měl změknout, ale zůstat křupavý.

3. Jakmile je květák měkký, přidejte uvařenou rýži a promíchejte, aby se prolnuly všechny chutě. Pokud je třeba, dochuťte solí. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte v zásobě potřebné koření, určitě si je pořiďte. Díky němu totiž vykouzlíte výborné indické jídlo třeba i z tak obyčejných surovin, jako jsou rýže či květák.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...