Kynuté kouličky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mléko zahřejeme. Droždí rozdrolíme do nádoby, přidáme 1/2 lžíce mouky, špetku cukru a 3 lžíce vlažného mléka. Rozmícháme a v teple pod ubrouskem necháme vzejít kvásek.

Brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme se zbylou moukou, solí, vejcem a kváskem. Pomocí vlažného mléka vymícháme tuhé těsto, které necháme v teple kynout 1 hodinu. Potom ho znovu propracujeme, vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na plát 2,5 cm silný. Vykrájíme z něj kolečka o průměru 3 cm.

Kolečka postupně usmažíme ve vyšší vrstvě středně rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Smažením se nafouknou. Usmažené kouličky ihned osušíme na papírové utěrce a vložíme je do pergamenových košíčků. Vršky pokapeme kečupem, posypeme sýrem a cibulkou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Milovníci sladkých pokrmů mohou kečup, sýr a cibulku nahradit marmeládou a nastrouhaným tvarohem a kouličky nakonec pocukrovat moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...