Lilek v olivovém oleji a bylinkách
Seznam surovin
- lilek 2 kusy
- olej olivový 2 decilitry (panenský )
- bylinky 1 hrst (tymián, rozmarýn, bazalka )
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Lilky nakrájíme na plátky silné půl-1 cm. Osolíme je z obou stran a necháme zvlhnout sůl vytáhne z lilku trpkou tekutinu asi 10 - 15minut.
Lilky osušíme a opečeme na grilu z obou stran. V oleji rozmixujeme bylinky a pepř. Na dno nádoby nalijeme trochu marinády přidáme lilek, zalijeme a přidáme další vrstvu, dokud nespotřebujeme všechny plátky lilku. Zalijeme zbytky marinády a uložíme v chladu do druhého dne. Podáváme s čerstvou bagetou nebo chiabatou.
Načítám komentáře...